100 jaar vertrouwd in energie

Mei 1919

Provinciale Zeeuwse Elektriciteits Maatschappij

Vanaf mei 1919 zag PZEM het licht. Letterlijk, want PZEM had vooral in die tijd veel te maken met licht. De Provinciale Zeeuwse Elektriciteit Maatschappij was een overheidsdienst die 75 jaar lang eerst de stroomvoorziening voor alle Zeeuwen en later ook gas en water levert. Dit jaar vieren we ons jubileumprogramma, we nemen u mee in een reis door onze geschiedenis. Laat u verrassen in de veelzijdigheid van ons bedrijf.

1934

Zeeuwse Gas Maatschappij

In 1934, 15 jaar later wordt de Zeeuwse Gas Maatschappij opgericht. De eerste ontwikkeling van onze veelzijdigheid krijgt vorm.

1970

Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij

In 1970 gaan PZEM en ZGM fuseren met Water en industriewatervoorziening Zeeuws-Vlaanderen en gaan verder onder de naam; Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij, PZEM. We leveren vanaf dat moment; elektriciteit, gas én water.

1991

Start van het DELTA tijdperk

Een nieuw tijdperk zet zich in. We nemen ‘tijdelijk’ afscheid van de naam PZEM. Het DELTA tijdperk heeft hier zijn oorsprong. Vanaf 1991 fuseert PZEM met Water Maatschappij Zuidwest Nederland en gaan verder als DELTA.

2000

Liberalisering van de energiemarkt

De energiemarkt liberaliseert in het jaar 2000. DELTA ontwikkelt zich verder. We gaan marktgerichter opereren en onze producten en diensten uitbreiden. Dit doen we onder andere door milieu en digitale diensten aan te bieden.

2016

Wet onafhankelijk Netbeheer

In 2016 moeten we op grond van de splitsingswet het netwerkbedrijf van het productie- en leveringsbedrijf scheiden.

2017

Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij

Na een moeilijke periode met herstructurering sluiten we een hoofdstuk af en gaan ons richten op de toekomst. Vanaf maart 2017 komt een vertrouwde naam terug, PZEM. Ons aanbod is helder. PZEM richt zich vanaf dat moment op productie, handel en levering van energieproducten en diensten op de zakelijke markt.

Mei 2019

100 jaar vertrouwd in Energie

Vanaf mei 2019 bestaan we 100 jaar. We zijn een trots bedrijf, geworteld in Zeeland. PZEM heeft drie kerntaken: produceren van energie, handelen in energie en het aanbieden van energieproducten en diensten op de zakelijke markt. Bij PZEM werken experts uit productie, handel en verkoop intensief samen om zoveel mogelijk toegevoegde waarde te creëren voor u, als klant van PZEM. PZEM is een stabiele en betrouwbare organisatie in een dynamische energiemarkt. 100 jaar vertrouwd in Energie

Over PZEM

PZEM produceert energie, dag in, dag uit. Deze energie wekken we voor 40% op uit duurzame bronnen. Ook verhandelen we energie, dit doen we op onze handelsvloer, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daardoor kennen we de markt en weten we wat handelspartners en klanten nodig hebben. Uiteindelijk leveren wij onze energie tegen een zo scherp mogelijke prijs. In het verleden, nu en in de toekomst. Dat is altijd zo geweest. PZEM. Bewezen Betrouwbaar. Wilt u meer over ons weten? Ga naar Over PZEM of bekijk onze geschiedenis video.

 

Productie

Productie

Wij produceren energie met een optimale mix van gas, wind-, zonne- en kernenergie onder andere via onze eigen centrales.

 

Ga naar productie

Handel

Handel

Via de handelsvloer verhandelen we energie, 24/7. We kennen de energiemarkt en weten wat partners en klanten nodig hebben.

 

Ga naar handel

Levering

Levering

We leveren energie aan (groot)zakelijke klanten via maatwerk of gestandaardiseerde contracten via ons online portaal.

 

Bekijk uw prijs