100 jaar vertrouwd in energie

Wij brengen vraag en aanbod in balans. Dat is altijd zo geweest.
Mei 1919

Provinciale Zeeuwse Elektriciteits Maatschappij

Vanaf mei 1919 zag PZEM het licht. Letterlijk, want PZEM had vooral in die tijd veel te maken met licht. De Provinciale Zeeuwse Elektriciteit Maatschappij was een overheidsdienst die 75 jaar lang eerst de stroomvoorziening voor alle Zeeuwen en later ook gas en water levert. Dit jaar vieren we ons jubileumprogramma, we nemen u mee in een reis door onze geschiedenis. Laat u verrassen in de veelzijdigheid van ons bedrijf.

1934

Zeeuwse Gas Maatschappij

In 1934, 15 jaar later wordt de Zeeuwse Gas Maatschappij opgericht. De eerste ontwikkeling van onze veelzijdigheid krijgt vorm.

1970

Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij

In 1970 gaan PZEM en ZGM fuseren met Water en industriewatervoorziening Zeeuws-Vlaanderen en gaan verder onder de naam; Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij, PZEM. We leveren vanaf dat moment; elektriciteit, gas én water.

1991

Start van het DELTA tijdperk

Een nieuw tijdperk zet zich in. We nemen ‘tijdelijk’ afscheid van de naam PZEM. Het DELTA tijdperk heeft hier zijn oorsprong. Vanaf 1991 fuseert PZEM met Water Maatschappij Zuidwest Nederland en gaan verder als DELTA.

2000

Liberalisering van de energiemarkt

De energiemarkt liberaliseert in het jaar 2000. DELTA ontwikkelt zich verder. We gaan marktgerichter opereren en onze producten en diensten uitbreiden. Dit doen we onder andere door milieu en digitale diensten aan te bieden.

2016

Wet onafhankelijk Netbeheer

In 2016 moeten we op grond van de splitsingswet het netwerkbedrijf van het productie- en leveringsbedrijf scheiden.

2017

Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij

Na een moeilijke periode met herstructurering sluiten we een hoofdstuk af en gaan ons richten op de toekomst. Vanaf maart 2017 komt een vertrouwde naam terug, PZEM. Ons aanbod is helder. PZEM richt zich vanaf dat moment op productie, handel en levering van energieproducten en diensten op de zakelijke markt.

Mei 2019

100 jaar vertrouwd in Energie

Vanaf mei 2019 bestaan we 100 jaar. We zijn een trots bedrijf, geworteld in Zeeland. PZEM heeft drie kerntaken: produceren van energie, handelen in energie en het aanbieden van energieproducten en diensten op de zakelijke markt. Bij PZEM werken experts uit productie, handel en verkoop intensief samen om zoveel mogelijk toegevoegde waarde te creëren voor u, als klant van PZEM. PZEM is een stabiele en betrouwbare organisatie in een dynamische energiemarkt. 100 jaar vertrouwd in Energie

 

PZEM in de toekomst

Kijkend naar de toekomst is PZEM volop bezig invulling te geven aan de uitdagingen die voortkomen uit de energie transitie. Als energiespecialist wordt dit logischerwijs ook van ons verwacht. De visie van PZEM is dat hernieuwbare energiebronnen steeds belangrijker worden in de overgang naar een CO2-arme energievoorziening. Omdat de wind niet altijd waait en de zon niet altijd schijnt zal dit leiden tot toenemende verschillen tussen vraag en aanbod van energie. De behoefte aan flexibiliteit om de energiemarkt in balans te houden zal toenemen waardoor prijsfluctuaties extremer worden. Voor zowel vraag als aanbod is dit een steeds groter wordend risico wat beheerst moet worden. Daar zal PZEM zich in toekomst nog nadrukkelijker op richten.

 Ga naar Over PZEM

 

Wat kunnen we voor uw bedrijf betekenen?

Offerte aanvragen

  • Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan
  • Persoonlijk contact, één aanspreekpunt
  • Ontvang een offerte in uw mailbox

 

Offerte aanvragen

 
Vraag uw contactpersoon voor een vrijblijvend en persoonlijk advies, u zit nog nergens aan vast.

test

  • Stel in 5 stappen zelf uw overeenkomst samen
  • 24/7 dagelijks nieuwe elektriciteit en gas prijzen
  • Ontvang uw contract in uw mailbox

 

Zelf samenstellen

 
In de laatste stap maakt u pas een keuze voor een overeenkomst, daarvoor is alles nog geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Ga naar contact