Nieuws & Media

Blijf op de hoogte!

DELTA, PZEM, Enduris… wie doet nu wat? PZEM komt voort uit het ‘oude’ DELTA (DELTA N.V.), dat is opgesplitst in diverse bedrijven. Welk bedrijf heeft welke naam en waar kunt u als klant terecht?

Hoe was het en hoe is het nu? DELTA N.V. bestond uit 3 onderdelen:

1. PZEM (Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij) komt voort uit DELTA Energy

PZEM produceert, handelt en levert energieproducten aan de zakelijke markt, zoals dat eerder gebeurde onder de naam DELTA Energy. PZEM richt zich op grootverbruikers; bedrijven met een elektriciteitsaansluiting groter dan 3x80 Ampère en/of klanten met een gasmeter groter dan G25, die meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat

Als ondernemer kunt u grootverbruiker voor gas en kleinverbruiker voor elektriciteit zijn of andersom. PZEM bedient u als grootverbruiker, voor het kleinverbruik kunt u klant zijn of worden van een energiebedrijf dat zich richt op de consumentenmarkt.

2. DELTA Retail blijft DELTA

DELTA levert energie (gas en stroom) aan consumenten en ondernemers en digitale diensten (tv, telefonie, internet) aan consumenten en zakelijke klanten (ZeelandNet). Deze categorie heeft een elektriciteitsaansluiting van 3x80 Ampère of kleiner en/of een G25 gasmeter die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat. DELTA is eigenaar van het glasvezel/coax netwerk in de provincie Zeeland. DELTA heeft sinds maart 2017 een nieuwe eigenaar; het infrastructuurfonds EQT. DELTA is eigenaar van het glasvezel/coax netwerk in de Provincie Zeeland. De thuisbasis van DELTA is Zeeland met als ambitie: het leven, dus wonen, werken en ondernemen, van klanten comfortabeler maken. Dat doet DELTA door het leveren van duurzame producten en diensten en door de kwaliteit van het netwerk optimaal te houden. Ook ondersteunt DELTA initiatieven die Zeeuwen en Zeeland vooruit helpen.

Website:  www.delta.nl

3. DELTA Netwerkgroep: Enduris en DELTA Infra

De DELTA Netwerkgroep bestaat uit de Zeeuwse netbeheerder Enduris en uit uitvoeringsorganisatie DELTA Infra. Enduris is eigenaar van de Zeeuwse elektriciteitskabels en gasleidingen. Enduris is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en beheer van dit Zeeuwse netwerk. DELTA Infra voert alle werkzaamheden uit aan de netwerken voor elektriciteit (voor Enduris), gas (voor Enduris) en water (voor Evides).

Enduris is de netbeheerder voor alle consumenten en bedrijven in Zeeland, ongeacht bij welke energieleverancier u klant bent. Enduris voert de volgende taken uit:

  • transport van elektriciteit en gas naar uw bedrijf
  • factureert netbeheerkosten via uw energieleverancier
  • factureert grootverbruikers van gas/elektriciteit de netwerkkosten rechtstreeks
  • regelt nieuwe elektriciteit- en gasaansluitingen
  • is eigenaar van en plaatst de op

De DELTA Netwerkgroep (DNWG) wordt verkocht en krijgt daarmee een nieuwe eigenaar. Na verkoop zullen de namen Enduris en DELTA Infra mogelijk veranderen. Evides behoort niet tot de DELTA Netwerkgroep.

Website: www.dnwg.nl

Meer informatie vindt u onder de thema’s splitsing en herstructurering.

Bekijk hieronder onze infographic