Over PZEM

Bewezen betrouwbaar

Bij PZEM produceren we energie, dag in, dag uit. Daarbij wordt reeds 40% duurzaam opgewekt in een optimale mix met flexibele conventionele productie. De PPA met Gemini (het grootste offshore windpark van Nederland), kerncentrale, biomassa centrale en onze moderne, schone en zeer flexibele Sloecentrale vormen de pijlers van onze portfolio. Op onze handelsvloer optimaliseren en verhandelen we deze portfolio 24 uur per dag, 7 dagen per week. Uiteindelijk leveren wij onze energie tegen een zo scherp mogelijke prijs aan zware industrieën maar ook supermarktketens, vakantieparken, timmerfabrieken en glastuinbouwbedrijven. Dat is altijd zo geweest. 

PZEM 100 jaar

Wij zijn 100 jaar vertrouwd in energie. Benieuwd naar onze historie? Bezoek de PZEM 100 jaar pagina.

PZEM IN DE TOEKOMST

Kijkend naar de toekomst is PZEM volop bezig invulling te geven aan de uitdagingen die voortkomen uit de energie transitie. Als energiespecialist wordt dit logischerwijs ook van ons verwacht. De visie van PZEM is dat hernieuwbare energiebronnen steeds belangrijker worden in de overgang naar een CO2-arme energievoorziening. Omdat de wind niet altijd waait en de zon niet altijd schijnt zal dit leiden tot toenemende verschillen tussen vraag en aanbod van energie. De behoefte aan flexibiliteit om de energiemarkt in balans te houden zal toenemen waardoor prijsfluctuaties extremer worden. Voor zowel vraag als aanbod is dit een steeds groter wordend risico wat beheerst moet worden. Daar zal PZEM zich in toekomst nog nadrukkelijker op richten.

PZEM is een betrouwbare Zeeuwse én Nederlandse energieproducent, die tijdens de transitie naar CO2-vrije energiebronnen, zorg draagt voor een zekere en veilige levering van stroom. Door betrouwbaar en flexibel te zijn. Door te innoveren en kennis en expertise te leveren. Dat bewijst PZEM al ruim 100 jaar. 

ONZE ROL

 

Productie

Productie

Wij produceren energie met een optimale mix van gas, wind-, zonne- en kernenergie onder andere via onze eigen centrales.

 

Productie

 

Handel

Handel

Via de handelsvloer verhandelen we energie, 24/7. We kennen de energiemarkt en weten wat partners en klanten nodig hebben.

 

Handel

 

 

Levering

Levering

We leveren energie aan (groot)zakelijke klanten via maatwerk of gestandaardiseerde contracten via ons online portaal.

 

Levering