Trading

Dé productie- en handelstak van PZEM

Trading is de productie- en handelstak van PZEM. Door mondiale prijsbewegingen van grondstoffen en de transitie naar een duurzame, CO2-neutrale energievoorziening zijn energiemarkten zeer dynamisch en volatiel.

Bij PZEM optimaliseren we onze portefeuille aan zeer flexibele productie-, transport- en opslagcapaciteit. We handelen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daardoor weten we als geen ander wat er speelt in de markt en wat onze counterparties en klanten nodig hebben. Nu en in de toekomst. Wij zijn de kennispartner voor alle partijen!

Onze productie- en handelstak bestaat uit:

Assets (Productie)

Een optimale productiemix van gas, wind-, zon en kernenergie.

 

Ga naar onze assets

Handelsvloer

Optimalisatie van de marktwaarde van ons asset portfolio.

 

Ga naar handelsvloer

Origination

Een grote verscheidenheid aan maatwerk contracten voor handelspartijen en grootzakelijke klanten.

 

Ga naar Origination

Analytics

Kwantitatieve modellen en analyses zijn van cruciaal belang om een maximaal resultaat te behalen, zowel voor onze asset portfolio als voor onze klanten en handelspartners.

Onze verantwoordelijkheid

PZEM is als producent, handelaar en leverancier actief op de energiemarkt. Daarbij nemen wij onze verantwoording in de transitie naar een volledig hernieuwbare energievoorziening. Naast het leveren van duurzame energie doet PZEM dit door zijn aandeel duurzame elektriciteitsproductie te vergroten naar 40% in 2017. Momenteel is nog te weinig elektriciteit uit hernieuwbare bronnen beschikbaar om hier volledig op te kunnen vertrouwen. Daarom stoten we zo min mogelijk CO2-emissies uit met onze conventionele productie en zorgen we voor voldoende back-up capaciteit als de wind en de zon het even laten afweten. Hierbij weet PZEM de CO2-emissies te bepreken tot zo’n 100 à 150 gram per geproduceerde kWh, terwijl het landelijk gemiddelde boven de 500 gram per kWh ligt.