SaxoTraderGO

Het trading platform van Saxo Bank dat transparantie en realtime toegang biedt tot handel in energie

English

SaxoEnergy is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de inkoop van energie voor een bedrijf. Met fluctuerende energieprijzen kan het interessant zijn om de prijs (of een deel ervan) van energie vast te zetten via het online handelsplatform van Saxo Bank; SaxoTraderGo. U heeft nog wel een fysiek leveringscontract nodig voor de daadwerkelijke levering van energie, hiervoor kunt u terecht bij een energieleverancier.

Levering

 Wat is SaxoEnergy

SaxoEnergy* is een energie product van Saxo Bank. Het online platform SaxoTraderGO* geeft u hier toegang toe. Hier worden de energie producten power en gas aangeboden die de prijzen van de groothandelsmarkt weergeven, middels Energy CFD's.

 

Wat is een Energy CFD?

De marktprijs voor energie wordt aangeboden middels een CFD met de onderliggende waarde van de producten power en gas. Een CFD biedt toegang tot de groothandelsmarkt, vanaf 0,1 megawatt.

 

*SaxoEnergy en SaxoTraderGO zijn onderdeel van Saxo Bank en geen onderdeel van PZEM.

Levering

Waarom SaxoEnergy

Met SaxoTraderGo* heeft u toegang tot de energie groothandelsmarkt. Het helpt u uw strategische inkoop te bepalen.

 

Uw voordeel:

  • Direct en overal toegang tot de groothandelsmarkt
  • Real-time energieprijzen voor power en gas
  • Zet alleen uw prijs vast, uw fysieke contract sluit u af met een energieleverancier
  • Geen restricties in volume, terugkopen of verkopen

Hoe werkt het?

1. U krijgt toegang tot de groothandelsmarkt.

2. U bepaalt zelf wanneer u uw prijs vastzet.

3. Uw energieleverancier biedt u alleen een contract aan voor de fysieke levering.

 

Voor informatie over de producten en services van PZEM neem contact met ons op via 088 1346 000. Wij helpen u graag verder en voorzien u uiteraard ook graag van een fysiek contract voor uw levering van energie. 

Rol van PZEM

PZEM Energy heeft een samenwerkingsovereenkomst met Saxo Bank en verschaft als 'market maker' liquiditeit op het handelsplatform van Saxo Bank. 

 

Saxo Bank biedt via het SaxoTraderGo platform haar cliënten middels Energy CFD’s toegang  tot de groothandelsmarkt. 

 

Klaar om te handelen?

Wilt u meer informatie over Energy CFD's. Ga naar dan naar Saxo Bank en bekijk wat uw mogelijkheden zijn. 

Via onderstaande button wordt u doorgelinkt naar de website van Saxo Bank. 

 

Meer info

Heeft u interesse?

Vul hieronder het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of voorzien u van een antwoord.

 


Wat is de rol van PZEM

PZEM Energy heeft een samenwerkingsovereenkomst met Saxo Bank. Wij vervullen een rol van market maker op haar handelsplatform, waardoor deze liquider wordt. Saxo Bank biedt via het SaxoTraderGo platform haar cliënten middels Energy CFD’s toegang tot de energie groothandelsmarkt. Op deze wijze is het voor de SaxoEnergy klant mogelijk om zelf te bepalen voor welke prijs en op welk tijdstip men energie inkoopt. Op deze wijze wordt “echte” transparantie in de energie markten geboden. 

Wat is een CFD

Met CFD's, oftewel Contracts For Difference,  kunt u beleggen in de prestaties van een uitgebreide reeks effecten en assetcategorieën. Zoals aandelenindexen als S&P 500 en commodities als goud. U hoeft echter de onderliggende assets niet werkelijk te kopen of te bezitten. In plaats daarvan sluit u een overeenkomst af met Saxo Bank om een nader te bepalen bedrag in te zetten. Dit staat bekend als de marge. Dit is bedoeld om mogelijke verliezen van dag tot dag te dekken, terwijl Saxo Bank in feite de rest van uw belegging financiert.

Laat u vooraf door Saxo Bank voldoende inlichten over de risico's van dit risicovolle beleggingsproduct. 

Klik hier voor meer informatie, u wordt doorgelinkt naar de website van Saxo Bank. 

Wat is SaxoTraderGo

SaxoTraderGO is een met prijzen bekroond handelsplatform van Saxo Bank dat u de touwtjes in handen geeft om te handelen op de wereldwijde markten.

Met SaxoTraderGO heeft u toegang tot meer dan 30.000 verhandelbare financiële instrumenten. Bovendien heeft het een uitgebreide reeks hulpmiddelen en functies voor risicobeheer. Hiermee kunt u snel en intuïtief transacties uitvoeren op elke pc, tablet of smartphone. 

Via het SaxoTraderGO-platform wordt de marktprijs voor energie aangeboden door middel van CFD's* (Contracts for Difference) met de onderliggende waarde van producten zoals power en gas. Een CFD biedt toegang tot de groothandelsmarkt vanaf 0,1 megawatt.

Wat betekent toegang tot de groothandelsmarkt

De energiemarkt bestaat uit de groothandelsmarkt en de retailmarkt.

Op de groothandelsmarkt kopen en verkopen producenten, handelaren, energiebedrijven en grootverbruikers (zoals industrieën) grote volumes elektriciteit en gas.

Wat is SaxoEnergy

SaxoEnergy CFD is een product van Saxo Bank. Via het SaxoTraderGO-platform wordt de energie marktprijs aangeboden door middel van CFD's* (Contracts for Difference) met als onderliggende waarde de producten power en gas. Een CFD biedt toegang tot de groothandelsmarkt, vanaf 0,1 megawatt.

Energy CFD’s voorzien in de mogelijkheid om prijs risico’s zelf te beheren met betrekking tot fysieke afname.

Laat u vooraf door Saxo Bank voldoende inlichten over de risico's van dit risicovolle beleggingsproduct. 

Klik hier voor meer informatie, u wordt doorgelinkt naar de website van Saxo Bank. 

Een fysiek contract voor levering

Via SaxoTraderGo heeft u toegang tot de groothandelsmarkt, u kiest voor een financieel product. Voor de daadwerkelijke levering van energie heeft nog wel een leveringscontract nodig. Hiervoor kunt u terecht bij een energieleverancier. Uiteraard willen wij u daarbij graag verder helpen.