About PZEM

Bewezen betrouwbaar

Bij PZEM produceren we energie, dag in, dag uit. Daarbij wordt reeds 40% duurzaam opgewekt in een optimale mix met flexibele conventionele productie. De PPA met Gemini (het grootste offshore windpark van Nederland) en onze moderne, schone en zeer flexibele Sloecentrale vormen de pijlers van onze portfolio. Op onze handelsvloer optimaliseren en verhandelen we deze portfolio 24 uur per dag, 7 dagen per week. Uiteindelijk leveren wij onze energie tegen een zo scherp mogelijke prijs. In het verleden, nu en in de toekomst. Dat is altijd zo geweest.

Onze verbondenheid

Ons aanbod is helder. PZEM richt zich op productie, handel en levering van energieproducten en diensten op de zakelijke markt. Wij beperken de CO2 uitstoot van onze productie. We zijn trots op onze flexibele capaciteit voor leveringszekerheid wanneer wind en zon het laten afweten. In een dynamische energiemarkt zijn wij de stabiele factor. Dat is altijd zo geweest.

Onze verantwoordelijkheid

PZEM is als producent, handelaar en leverancier actief op de energiemarkt. Daarbij nemen wij onze verantwoording in de transitie naar een volledig hernieuwbare energievoorziening. Naast het leveren van duurzame energie doet PZEM dit door zijn aandeel duurzame elektriciteitsproductie te vergroten naar 40% in 2017. Momenteel is nog te weinig elektriciteit uit hernieuwbare bronnen beschikbaar om hier volledig op te kunnen vertrouwen. Daarom stoten we zo min mogelijk CO2-emissies uit met onze conventionele productie en zorgen we voor voldoende back-up capaciteit als de wind en de zon het even laten afweten. Hierbij weet PZEM de CO2-emissies te beperken tot zo’n 100 à 150 gram per geproduceerde kWh, terwijl het landelijk gemiddelde boven de 500 gram per kWh ligt. 

 

Productie

Productie

Wij produceren energie met een optimale mix van gas, wind-, zonne- en kernenergie onder andere via onze eigen centrales.

 

Productie

 

Handel

Handel

Via de handelsvloer verhandelen we energie, 24/7. We kennen de energiemarkt en weten wat partners en klanten nodig hebben.

 

Handel

 

 

Levering

Levering

We leveren energie aan (groot)zakelijke klanten via maatwerk of gestandaardiseerde contracten via ons online portaal.

 

Levering