Onze visie

De energietransitie. We zitten er middenin. Maar eigenlijk is deze ook nog maar net begonnen. Daarom kijkt PZEM nu al volop vooruit naar de toekomst. Hoe kunnen we invulling geven aan de uitdagingen die voortkomen uit deze energietransitie? Hoe gaan we om met verschillen tussen vraag en aanbod als de zon niet schijnt of de wind niet waait? Hoe kunnen we risico’s beheersen en kosten minimaliseren?

Door onze sterke positie op de energiemarkt zijn we hier als geen ander toe in staat. Onze productieparken zijn toekomstbestendig, flexibel en CO2-arm. En door onze grote kennis en ruime ervaring kunnen we onze klanten steeds beter bijstaan als betaalbare, schone en uiterst betrouwbare energieleverancier.

PZEM heeft een toekomstbestendig productiepark door de aanwezige flexibiliteit en de lage CO2-uitstoot. Wij zijn uitstekend in staat de risico’s te beheersen en bijbehorende kosten te minimaliseren voor onze klant.
Frank Verhagen Algemeen directeur

PZEM CO2-vrij

Ondanks de groei van hernieuwbare energie is het aandeel grijze stroom in de Nederlandse elektriciteitsvoorziening nog steeds enorm groot. Waar het gaat om de levering van grijze stroom kiest PZEM voor CO2-vrije, klimaatneutrale nucleaire opwekking. Bij elektriciteit die wordt opgewekt uit kernenergie komen geen CO2 en andere broeikasgassen vrij.

Onze rol

Productie

Via onder andere onze eigen centrales produceren we bij PZEM een uitgekiende mix van gas, wind-, zonne- en kernenergie. Daarbij stoten we een minimale hoeveelheid CO2-uit. Maar liefst 40% van onze energie wekken we op uit duurzame bronnen.  Zo nemen we door langjarige afnamecontracten duurzame elektriciteit af van een aantal grote en kleine windparken. En door diverse gasopslag- en transportcontracten weten we onze klanten en centrales altijd van voldoende gas te verzekeren.

Naar productie
Handel

Via onze handelsvloer verhandelt PZEM continu energie. We kennen de energiemarkt door en door en weten precies wat onze partners en klanten nodig hebben. Daarbij komt dat we onze portefeuille kunnen verbinden aan zeer flexibele productie-, transport- en opslagcapaciteiten. En omdat we met onze 24/7 trading desk voortdurend toegang hebben tot alle relevante energiemarkten zijn we uitstekend in staat om risico’s te beheersen en kosten te minimaliseren. Met dank aan onze traders, analisten en risicomanagers die steeds weer fantastische resultaten voor ons weten te behalen.

Naar handel
Levering

Door maatwerk of gestandaardiseerde contracten via ons online portaal kunnen we onze (groot)zakelijke klanten één, twee of drie jaar energie leveren. Altijd tegen een zo’n scherp mogelijke prijs en met een service die uw behoefte centraal stelt.

Naar levering
Geschiedenis pand oud

Onze oorsprong

Al meer dan 100 jaar zijn wij actief in de productie, handel en levering van energieproducten en -diensten op de zakelijke energiemarkt. Sinds 1919 zijn wij een stabiele factor in de energiemarkt. Meer weten over onze oorsprong?