Asset Optimization & Trading

Asset Optimization optimaliseert de totale waarde van de het portfolio van PZEM, inclusief PPA’s op lange termijn, gedurende de looptijd van de onderliggende contracten. Binnen het team van Asset optimization zijn ook kwantitatieve analisten zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kwantitatieve modellen, day-ahead biedstrategieën, variabele en marginale kostenberekeningen, intra-day & onbalansoptimalisatie, datamanagement, contractmanagement, onderhoudsplanning en marktanalyse.

Portfolio van PZEM

PZEM heeft een divers portfolio bestaande uit kern-, gas-, wind- en biomassacapaciteit en sluit PPA’s af met producenten van verschillende bronnen van duurzame energie. Met zijn toegang tot gasopslagcapaciteit met snelle cyclus biedt PZEM kortetermijnflexibiliteit aan gasportfolio’s. Download hieronder een overzicht van de energiebronnen van PZEM of bekijk de slider en zie welke energiebronnen PZEM tot zijn beschikking heeft.

Windenergie

PZEM kiest voor een verantwoorde mix van verschillende energiebronnen. Onder andere met afname van duurzame elektriciteitsproductie van een aantal grote en kleine windparken door langjarige afnamecontracten. PZEM is de afnemer van de opgewekte elektriciteit en de groencertificaten. Door langetermijncontracten aan te gaan met bijvoorbeeld windparken die windenergie opwekken. De houder van deze zogenoemde PPA (Power Purchase Agreement) staat garant voor afname van hernieuwbare energie en het balanceren van de onregelmatige productie van de windparken.

Trading

Trading bestaat uit bekwame professionals die verantwoordelijk zijn voor het afdekken van de fysieke en financiële energieblootstellingen van PZEM Energy op lange, middellange en day-ahead.

Shift Trading

Shift Trading bestaat uit ervaren professionals die verantwoordelijk zijn voor het optimaliseren van het stroom- en gasportfolio van PZEM in de intraday- en onbalansmarkt. Het team is 24/7 actief.