Hoe werkt een VPP?

Een Virtual Power Plant, geeft u de bevoegdheid om een deel van een energiecentrale te beheren. Dit betekent dat u, met onze VPP-dienst, indirect controle krijgt over een deel van onze energiebronnen. Dit omvat bijvoorbeeld onze flexibele, gasgestookte elektriciteitscentrales. Deze centrales kunnen snel worden opgestart of afgeschakeld, waardoor ze ideaal zijn om fluctuaties in productie uit hernieuwbare energiebronnen op te vangen.

VPP, voor wie?

Producenten met wind- en zoncapaciteit
  • Vermindering van profiel- en onbalanskosten
  • Beperking van financiële risico’s door grillige productiepatronen
  • Demping van risico’s door inzet van VPP
Energiehandelaren
  • Benutting van kansen door volatiliteit op forward en spotmarkten
  • Maximale waardecreatie uit flexibele assets met VPP
  • Bijdrage aan winstgevendheidsdoelstellingen door effectief gebruik van VPP

 

Wederverkopers
  • Beheer van onvoorspelbare afnameprofielen door integratie van wind- en zonopwek
  • Mitigatie van marktrisico’s dankzij VPP

Waarom een VPP via PZEM?

Onze aanpak met betrekking tot Virtuele Energiecentrales stemt af op uw specifieke behoeften. Afhankelijk van uw doelstellingen en voorkeuren, bieden wij oplossingen die aansluiten op diverse markten waarop de Virtual Power Plant actief kan zijn (zoals de day ahead of intra day markt), evenals op de benodigde flexibiliteit (baseload, piek-/daluren, meerdere perioden per dag, of zelfs optimalisatie per uur). Door onze ruime ervaring in het domein van VPP’s kunnen we efficiënt een overeenkomst sluiten, waarbij het proces van nominatie en facturatie soepel verloopt.

Geïnteresseerd? Ga met ons in gesprek!

Meer over E-World

E-world energy & water is de plek waar de Europese energie-industrie samenkomt in Essen. Meer dan een vijfde van de exposerende bedrijven is in het buitenland gevestigd.

Kom van 20 tot 22 februari naar E-world en ontmoet ons team van experts gespecialiseerd in Asset Optimization & Trading, Analytics en Origination. Zij staan klaar om hun kennis en inzichten met u te delen