Wat is een batterij?

Een batterij slaat energie op en zet deze om in elektrische energie. Batterijen kunnen helpen om pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit op te vangen, waardoor het elektriciteitsnet stabieler wordt. Batterijen bestaan in verschillende formaten en capaciteiten, van kleine cellen in elektronische apparaten tot grote energieopslagsystemen die bedrijven ondersteunen en de energievoorziening stabiel houden. 

Batterijoplossingen, voor wie?

Ontwikkelaars en investeerders in een batterij
 • Financieel rendement: potentieel voor hoge rendementen op investeringen in batterijen
 • Duurzame investering: bijdragen aan de transitie naar hernieuwbare energie
 • Risicodiversificatie: energieopslag kan een diversificatie-element zijn in een investeringsportfolio
 • Subsidie- en belastingvoordelen: mogelijkheid om te profiteren van overheidsincentives voor duurzame energieprojecten
Bedrijven met beschikbare ruimte voor een batterij
 • Ruimtebenutting: Optimaliseren van leegstaande ruimtes om extra inkomsten te genereren
 • Energiekostenbesparing: verminderen van energiekosten door gebruik van opgeslagen energie
 • Energie-onafhankelijkheid: minder afhankelijkheid van het net, vooral tijdens piekuren of uitval
 • Duurzaam imago: versterken van het duurzame imago van het bedrijf
Huurders of leasers van een batterij
 • Toegang tot geavanceerde technologie: gebruikmaken van de nieuwste batterijtechnologieën zonder directe aankoop
 • Flexibiliteit: mogelijkheid om snel in te spelen op energiebehoeften en prijsschommelingen
 • Geen grote investering vereist: toegang tot batterijopslag zonder grote investering vooraf
 • Risicobeperking: vermindering van financieel risico, aangezien onderhoud en upgrades vaak door de verhuurder worden verzorgd

Waarom PZEM?

PZEM onderscheidt zich in de energiemarkt door batterijen optimaal in te zetten voor maximale rendementen. PZEM bezit een 24/7 korte termijn handelsafdeling en een analistenteam, die dagelijks de beste inzet bepalen van batterijen, gericht op de Nederlandse korte termijn markt. Met onze constante focus op de Nederlandse korte termijn markt herkennen we snel dagelijkse kansen en sturen hierop bij. Het bepalen van een optimale laadstrategieën is maatwerk, waarbij we zowel technische capaciteiten als de specifieke installatie- en geografische locatie van de batterijen meewegen. Daarnaast biedt PZEM gedetailleerde rapportages voor een transparant overzicht van verdiensten en investeringsevaluaties, zoals terugverdientijden en efficiëntieverlies. Onze geavanceerde IT-oplossingen stellen ons ook in staat om batterijen in te zetten voor het voorkomen van capaciteits- en lokale congestieproblemen.

The Battery - Energieopslag

Geïnteresseerd? Ga met ons in gesprek!

Meer over E-World

E-world energy & water is de plek waar de Europese energie-industrie samenkomt in Essen. Meer dan een vijfde van de exposerende bedrijven is in het buitenland gevestigd.

Kom van 20 tot 22 februari naar E-world en ontmoet ons team van experts gespecialiseerd in Asset Optimization & Trading, Analytics en Origination. Zij staan klaar om hun kennis en inzichten met u te delen.

Congestie in het energie netwerk

 • Wat is congestie?

  Om te verduurzamen zijn veel bedrijven begonnen met het elektrificeren van hun processen, hierdoor ontstaan er capaciteitsproblemen in het elektriciteitsnet, vaak aangeduid als congestie. Effectieve methoden voor energieopslag en flexibele aanpassingen aan de productie zijn cruciaal voor het verminderen van congestie en het waarborgen van een betrouwbare energievoorziening. Deze aanpakken zijn niet alleen noodzakelijk voor het huidige netwerk, maar ook voor de toekomstige stabiliteit en duurzaamheid van het elektriciteitsnet.