Vacatures voor technisch en specialistisch personeel in de energiesector zijn lastig in te vullen. PZEM heeft onlangs een interview gegeven in de nieuwste uitgave van het werkgeversmagazine Loyaal. Pietha Selen, HR manager bij PZEM, heeft deelgenomen aan het ‘rondetafelgesprek’ samen met HR-medewerkers van Joulz, Juva en Enexis met als onderwerp: ‘Goed werkgeverschap en de kunst van het verleiden’.

Vacatures voor technisch en specialistisch personeel in de energiesector zijn lastig in te vullen. PZEM heeft onlangs een interview gegeven in de nieuwste uitgave van het werkgeversmagazine Loyaal. Pietha Selen, HR manager bij PZEM, heeft deelgenomen aan het ‘rondetafelgesprek’ samen met HR-medewerkers van Joulz, Juva en Enexis met als onderwerp: ‘Goed werkgeverschap en de kunst van het verleiden’. De een spreekt over schaarste, de ander over krapte. Feit is dat de vacatures voor technisch en specialistisch personeel in de energiesector lastig in te vullen zijn. Opleiden luidt het credo, maar dat vraagt veel middelen en menskracht.  En vooral ook aantrekkelijk werkgeverschap, gezamenlijk optrekken binnen en buiten de branche om jongeren te enthousiasmeren staan hoog op de agenda’s van energiebedrijven.

Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk het Rondetafelgesprek met Pietha.

Rajnish Kumar

In de praktijk

PZEM is volop op zoek naar potentiële afgestudeerden in binnen én buitenland.  In het magazine leest u ook terug hoe Patricia, HR Adviseur bij PZEM en Rajnish, Quant Analist bij PZEM in gesprek gaan over de ervaringen van werkgever voor het werven van personeel en werknemer over het wonen en werken in een ander land en haar gebruiken. Zo is Rajnish Kumar een jaar geleden vanuit India overgekomen.

Samen met mijn vrouw heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt om naar Nederland te komen. Ik werk als quantitative analyst. Als team voorspellen we de toekomstige energieprijs en bouwen we de modellen die daarvoor nodig zijn.
Rajnish Kumar Quant Analist

Interesse in werken bij PZEM? Ga naar onze vacaturepagina.