Plaats Middelburg
Datum 10 Juni 2024

 

EP NL is verheugd te kunnen aankondigen dat haar dochteronderneming, PZEM Energy Company B.V., een contract heeft getekend met Spectral, een vooraanstaande pionier in de integratie van energie- en informatietechnologieën, en een snelgroeiend bedrijf in de energiesector. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in het optimaliseren en integreren van verschillende flexibele energie asset binnen de PZEM-portfolio.

Wat houdt dit contract in?

Dit contract betreft een samenwerking waarin PZEM gebruik maakt van de technologie en expertise van Spectral om diverse flexibele assets van onze klanten te integreren in één virtuele energiecentrale. Dit omvat de optimalisatie van batterijen, curtailment (verminderen of beperken van de output) van wind- en zonne-energie, vraagrespons (zoals E-boilers en elektrolysers) en optimalisatie van gecombineerde warmte- en krachtopwekking (CHP).

Als gekwalificeerde Balance Responsible Party (BRP), Balance Service Provider (BSP) en Congestion Service Provider (CSP) heeft PZEM 24/7 toegang tot alle flexibiliteitsmarkten. Dankzij de samenwerking met Spectral kunnen we deze markten nu verbinden met ons bestaande portfolio. Bij PZEM streven we ernaar onze klanten toegang te geven tot verschillende flexibiliteitsmarkten, waarbij we de inzet van flexibiliteit gelijkwaardig beschouwen aan onze eigen assets. Compensatie voor flexibiliteit wordt gebaseerd op een transparante, objectieve en marktgerichte beloningsstructuur, die de juiste prikkel biedt om PZEM’s kennis en ervaring in klantenservice in te zetten. Door de synergiën die hierdoor ontstaan, verwacht PZEM concurrerend en onderscheidend te blijven in het groeiende veld van dienstverleners op het gebied van flexibiliteitsbeheer.

Bekijk het persbericht

Via de links hieronder opent u het persbericht. U kunt kiezen uit de Nederlandse of Engelse versie van het persbericht.

Volg ook EP NL via LinkedIn hier. 

Over Spectral

Spectral is een baanbrekend technologiebedrijf dat de transformatie van energiesystemen stimuleert, de verschuiving naar een duurzame, digitale en geïntegreerde energiesector faciliteert. Hun uitgebreide diensten omvatten het automatiseren van de controle en handelsoperaties van energieassets, data-analyse, het optimaliseren van onroerend goed voor energie-efficiëntie en duurzaamheid, en consultancy voor slimme energiesystemen en slimme gebouwtechnologieën. Toegewijd aan het versnellen van de overgang naar een 100% hernieuwbaar energiesysteem, biedt Spectral Software as a Service (SaaS)-oplossingen via twee platforms: STELLAR, dat hernieuwbare energieactiva integreert en optimaliseert, en BRIGHTER, dat zich richt op optimalisatie van energieverbruik in onroerend goed.

“We zijn verheugd om onze samenwerking op lange termijn met PZEM aan te gaan en samen te werken aan het ontsluiten van de waarde van flexibiliteit uit PZEM's steeds diverser wordende portfolio van gedistribueerde energiebronnen. Gezamenlijk laten we zien hoe Virtual Power Plants van de volgende generatie conventionele, fossiele brandstofbronnen effectief kunnen vervangen om een robuust, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem mogelijk te maken
Philip Galdek CEO en medeoprichter Spectral

Over EP NL

EP NL, een dochteronderneming van de EPH Group, is een belangrijke speler op de Nederlandse energiemarkt met een geïnstalleerde capaciteit van 2,6 GW en een portfolio van 1,5 GW aan stroomafnameovereenkomsten. Wij richten ons op elektriciteitsopwekking, handel en de levering van energie en oplossingen voor bedrijven. Onze efficiënte en flexibele energiecentrales zorgen voor een stabiele en controleerbare elektriciteitsvoorziening voor Nederland. We integreren hernieuwbare energiebronnen en bieden de benodigde flexibiliteit aan de elektriciteitsmarkt. EP NL zet zich in voor een betrouwbare, duurzame energietoekomst en efficiënte energielevering voor Nederland. We geven actief vorm aan het energielandschap door efficiënte oplossingen te bieden voor vandaag en te investeren in innovatieve technologieën voor de toekomst.

Voor meer informatie over onze diensten en producten bij PZEM, kijk hier.

Deze strategische samenwerking onderstreept het engagement van zowel PZEM als Spectral om de toekomst van energiebeheer en -distributie te transformeren, met voordelen voor zowel klanten als de bredere energiemarkt.
Felix Schlichter CCO, EP NL