Geschiedenis

Negentienhonderdnegentien. In dat jaar zag PZEM het licht. Letterlijk, want PZEM had vooral in die tijd veel te maken met licht. De Provinciale Zeeuwse Elektriciteit Maatschappij was een overheidsdienst die bijna 75 jaar lang eerst de stroomvoorziening voor alle Zeeuwen en later ook gas en water levert.

In 1991 fuseerde PZEM met de Watermaatschappij Zuidwest Nederland (WMZ) en uit deze fusie ontstond DELTA. Het bedrijf werd steeds marktgerichter en leverde zijn steeds breder wordende producten en dienstenpakket na verloop van tijd behalve in Zeeland ook ver daarbuiten. In 2002 kwamen er digitale diensten bij (ZeelandNet).

In 2004 ontstaat Evides door een fusie van het DELTA Waterbedrijf en het Waterbedrijf Europoort. In datzelfde jaar is ook de divisie met daarin vier milieubedrijven een feit: DELTA Milieu. Drie jaar later gaat DELTA Milieu op in het Belgische Indaver, om in 2015 verkocht te worden. DELTA verkoopt dat jaar ook het Windpark Kreekraksluis.

In 2017 wordt DELTA Retail verkocht en dit gaat verder onder de vertrouwde naam DELTA. Het resterende bedrijf van DELTA, dat zich richt op het produceren van energie, handel in energie en het aanbieden van energieproducten en diensten op de zakelijke markt gaat óók verder onder een vertrouwde naam: PZEM.

Tijdlijn PZEM Geschiedenis