Nieuws & Media

 • Versoepeling vanuit overheid voor uitstel van betaling ondernemers

  In vervolg op onze eerdere berichtgeving inzake de door het kabinet getroffen maatregelen in het kader van de corona-crisis, informeren wij u over het bericht welke Staatssecretaris van Financiën Vijlbrief behandelt heeft in de Tweede Kamer van 19 maart 2020 dat ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen, in aanmerking komen voor uitstel van betaling van zijn belastingschuld.

 • Maatregelen inzake coronavirus

  Op advies van het kabinet volgen wij de maatregelen die gecommuniceerd zijn inzake het coronavirus. Vanwege één van de voorgestelde maatregelen heeft directie van PZEM besloten dat medewerkers vanaf maandag 16 maart 2020 zoveel mogelijk vanuit huis werken.

   

 • PZEM sponsor van N8vdN8

  MIDDELBURG DOET HET LICHT UIT OP 26 OKTOBER; De Nacht van de Nacht (N8vdN8) is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag van oktober en wordt georganiseerd door Natuur en Milieufederaties. De N8vdN8 wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

 • PZEM in het nieuws

  PZEM komt regelmatig in het nieuws de laatste tijd, met vooral leuk nieuws. Dit jaar bestaan we 100 jaar en hier is de nodige aandacht voor geweest. 

 • PZEM 100 jaar

  PZEM bestaat 100 jaar. Dat hebben we vandaag gevierd. Een bijzonder moment; het is precies 100 jaar geleden dat de ‘Provinciale Zeeuwsche Elektriciteits Maatschappij’ werd opgericht. PZEM was toen - en is nog steeds -  producent én leverancier van energie.

 • Expositie PZEM 100 jaar

  Van 23 april t/m 4 mei is de expositie over 100 jaar Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij van Erik Wijkhuis te zien in het oude Brandspuithuis te Serooskerke. Een moment van herkenning in Beeld, Geluid en Voorwerpen! 

 • ACM

  Autoriteit Consument & Markt (ACM) is vorige week een vervolgonderzoek begonnen naar vermeende omissies in het verplicht publiceren van de onbeschikbaarheid van energieproductiecentrales in het kader van de Europese verordening REMIT (Regulation on Wholesale Energy Market Integrity and Transparency).

 • Energie uit water

  Middelburg, 13 maart 2019 - PZEM heeft de intentie uitgesproken een samenwerkingsverband aan te gaan met Hillebrand, Istimewa, DELTA Energie, Zeeuwind en Tocardo Tidel Power,  verenigd in "Zeeland Tidel Power". Dit samenwerkingsband heeft als doel om voor het jaar 2025 100 megawatt aan getijdenenergie op te wekken in de provincie Zeeland.

 • Seminar E-World

  Norbert Anhalt, Senior Sales Manager of EEX talked about the access to the German power market for small and medium-sized companies. Afterwards, Ole Hansen, Head of Commodity Strategy at Saxo Bank presented views on the most exciting and pressing topics in energy markets.  The seminar ended with a drink and a small bite at the stand.